Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/vhosts/elkedierenarts.nl/subdomains/katvriendelijk/httpdocs/templates/edkv201611166/functions.php on line 194

Certificering ISFM

 
Wat houdt het certificaat ‘katvriendelijke praktijk’ in?

Certificering2Onze praktijk wordt door het certificaat 'kat-vriendelijk' internationaal erkend. Het is een certificaat, welke in het leven is geroepen door de Engelse organisatie ISFM (International Society for Feline Medicine). Praktijken met dit certificaat moeten aan verplichte eisen voldoen. Sommige van deze eisen zijn vrij zichtbaar, andere wat minder.

 

Zo is het bijvoorbeeld verplicht honden en katten in de wachtkamer te scheiden. Wij hebben er voor gekozen om voor de katten een compleet nieuwe aparte wachtkamer te maken, zodat ze zo weinig mogelijk stress ondervinden van andere wachtende dieren.

Daarnaast is er voor katten een aparte behandelkamer en opname. Al deze ruimtes zijn speciaal ingericht om op de praktijk zo goed mogelijk te kunnen voorzien in de behoeftes van de kat. Denk aan bijvoorbeeld het gebruik van feromonen om katten gerust te stellen en verstopplekjes in de opname.

CertificeringMaar ons deskundige team volgt ook regelmatig cursussen over kattengeneeskunde en is getraind in de omgang met katten.

Nog zo’n eis: verplicht gebruik maken van materialen en medicatie aangepast aan de kat. Zo hebben we bijvoorbeeld een bloeddrukmeter, aangepaste operatiematerialen, aangepaste pijnstilling en is onze medicatie zo smakelijk mogelijk (want katten zijn nogal kieskeurig!).

 

Hoe zorg je er als praktijk nu voor dat al deze eisen worden opgevolgd? Daar hebben we Kattenadvocaten voor!